Poletje z Besedo, 16. dan

( Lk 9,37-56 )
Jezus ozdravi božjastnega dečka
37 Ko so šli naslednji dan z gore, mu je prišla naproti velika množica. 38 Neki mož iz množice je zavpil: »Učitelj, prosim te, ozri se na mojega sina, ker je moj edinec! 39 Glej, neki duh ga napada, in nenadoma vpije. Stresa ga, da se peni, in ga le stežka zapusti, tako da ga do kraja stre. 40 Prosil sem tvoje učence, da bi ga izgnali, pa ga niso mogli.« 41 Jezus je odgovoril: »O neverni in pokvarjeni rod! Do kdaj bom pri vas in vas prenašal? Privedi sina sèm!« 42 Medtem ko je prihajal, ga je demon vrgel in stresel. Jezus je zapretil nečistemu duhu, dečka ozdravil in ga izročil očetu. 43 Vsi so strmeli nad Božjo veličino.
Jezus drugič napove svoje trpljenje
Ko so se vsi čudili temu, kar je delal, je rekel svojim učencem: 44 »Dobro prisluhnite tem besedam. Sin človekov bo namreč izročen v človeške roke.« 45 Oni pa niso razumeli te besede; bila jim je prikrita, da je niso zaznali, vendar so se ga o tej besedi bali vprašati.
Kdo je največji
46 Vanje je prišla misel, kateri izmed njih je največji. 47 Jezus pa je poznal misli njihovih src. Vzel je otroka, ga postavil poleg sebe 48 in jim rekel: »Kdor sprejme tega otroka v mojem imenu, mene sprejme, in kdor mene sprejme, sprejme tistega, ki me je poslal. Kdor je namreč med vami vsemi najmanjši, ta je velik.«
Kdor ni proti vam, je za vas
49 Janez je odgovoril: »Učenik, nekoga smo videli, da je v tvojem imenu izganjal demone, in smo mu branili, ker ne hodi z nami.« 50 Jezus pa mu je rekel: »Ne branite! Kdor namreč ni proti vam, je za vas.«
Jezus na poti v Jeruzalem
Samarijska vas noče sprejeti Jezusa
51 Ko so se dopolnjevali dnevi, da bi bil vzet v nebesa, se je tudi sam trdno odločil iti v Jeruzalem. 52 Pred seboj je poslal svoje glasnike, ki so spotoma prišli v neko samarijsko vas, da bi vse pripravili zanj; 53 vendar ga tam niso sprejeli, ker je bil namenjen v Jeruzalem. 54 Ko sta to videla učenca Jakob in Janez, sta rekla: »Gospod, ali hočeš, da rečeva, naj pade ogenj z neba in jih pokonča55 Jezus se je obrnil k njima in ju pograjal. 56 Nato so odpotovali v drugo vas.
Video ima tudi slovenske podnapise!

Kako te Beseda nagovarja?

6 Komentarjev. Leave new

  • Jakob in Janez: “Ali naj rečeva, da pade ogenj iz neba in jih pokonča?” Jezus se obrne k njima in ju pograja. Tudi mi bi radi nekoga, ki nam ni po volji, nam mi ni po nosu utopili v žlici vode.

  • »O neverni in pokvarjeni rod! Do kdaj bom pri vas in vas prenašal?« Jezus ni ves čas sladek. Včasih bi me kregal, da me spravi k pameti (kot Jakoba in Janeza).

  • Ta graja Jezusova Jakobu in Janezu velja tudi nam.

  • Kdor sprejme otroka, sprejme mene.

    Dnevno sprejemati, vse kar pride na pot, izzive, preiskusnje, ljudi…
    Hvala ti Jezus, ker mi pri tem pomagaš.

  • Jezus ne reče, kdor ni z vami, je proti vam, ampak, kdor namreč ni proti vam, je z vami. To si velja zapomniti, ker tudi mi prevečkrat verjamemo v prvo trditev.

  • Ko se vame prikrade misel o moji veličini – npr. kako mi nekaj dobro uspe ali povem nekaj, za kar me pohvalijo – se Bogu zahvalim in mu dam slavo, ker je v meni poveličan On.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed

Pretekli odlomki

Podpri Poletje z Besedo