Vi ste moji prijatelji, 78. dan

( 3 Jn 1,1-15 )
Pozdrav

1

Starešina ljubemu Gaju, ki ga ljubim v resnici.
Ljubi, prosim Boga, da bi ti šlo v vsem dobro in bi bil zdrav, kakor gre dobro tvoji duši. Zelo sem se razveselil bratov, ki so prišli in pričevali za tvojo resnico, kako živiš v resnici. Nimam večjega veselja, kakor je to, da slišim, kako moji otroci živijo v resnici.
Sodelovanje in nasprotovanje
Ljubi, zvesto ravnaš, kar koli storiš za brate, in sicer za tuje. Ti so pred Cerkvijo pričali za tvojo ljubezen. Dobro boš storil, če jih boš oskrbel za pot, kakor je prav pred Bogom. Odšli so namreč na pot zaradi Imena in niso nič jemali od poganov. Mi smo torej dolžni podpirati take ljudi, da bomo tudi sami postali sodelavci resnice.
Napisal sem nekaj Cerkvi. Toda Diotréf, ki hoče biti med njimi vodilni, nas ne sprejema. 10 Zato ga bom, kadar pridem, spomnil na dela, ki jih počne, ko nas obrekuje s hudobnimi besedami. Pa mu to še ni dovolj. Niti bratov ne sprejema in tistim, ki bi jih radi sprejemali, preprečuje in jih meče iz Cerkve.
11 Ljubi, ne posnemaj hudega, ampak to, kar je dobro. Kdor dela dobro, je od Boga; kdor pa dela húdo, Boga ni videl. 12 Za Demetrija pa pričujejo vsi, tudi sama resnica, in tudi mi pričujemo zanj, veš pa, da je naše pričevanje resnično.
Sklepni pozdrav
13 Veliko bi ti lahko še napisal, pa ti nočem pisati s črnilom in peresom. 14 Upam pa, da se v kratkem vidiva in se pogovoriva iz oči v oči. 15 Mir s teboj! Pozdravljajo te prijatelji. Pozdravi prijatelje, vsakega po imenu.
Video ima tudi slovenske podnapise!

Kako te Beseda nagovarja?

2 Komentarja. Leave new

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed

Pretekli odlomki

Podpri Poletje z Besedo