Vi ste moji prijatelji, 1. dan

( Jn 1,1-18 )
Beseda se je učlovečila

1

V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog. Ta je bila v začetku pri Bogu. Vse je nastalo po njej in brez nje ni nastalo nič, kar je nastalo. V njej je bilo življenje in življenje je bilo luč ljudi. In luč sveti v temi, a tema je ni sprejela.
Bil je človek, ki ga je poslal Bog; ime mu je bilo Janez. Prišel je zavoljo pričevanja, da bi pričeval o luči, da bi po njem vsi sprejeli vero. Ni bil on luč, ampak pričeval naj bi o luči. Resnična luč, ki razsvetljuje vsakega človeka, je prihajala na svet. 10 Beseda je bila na svetu in svet je po njej nastal, a svet je ni spoznal. 11 V svojo lastnino je prišla, toda njeni je niso sprejeli. 12 Tistim pa, ki so jo sprejeli, je dala moč, da postanejo Božji otroci, vsem, ki verujejo v njeno ime 13 in se niso rodili iz krvi ne iz volje mesa ne iz volje moža, ampak iz Boga.
14 In Beseda je postala meso in se naselila med nami. Videli smo njeno veličastvo, veličastvo, ki ga ima od Očeta kot edinorojeni Sin, polna milosti in resnice. 15 Janez je pričeval o njej in klical: »To je bil tisti, o katerem sem rekel: Kateri pride za menoj, je pred menoj, ker je bil prej kakor jaz.« 16 Kajti iz njegove polnosti smo vsi prejeli milost za milostjo. 17 Postava je bila namreč dana po Mojzesu, milost in resnica pa je prišla po Jezusu Kristusu. 18 Boga ni nikoli nihče videl; edinorojeni Bog, ki biva v Očetovem naročju, on je razložil.
Video ima tudi slovenske podnapise!

Kako te Beseda nagovarja?

6 Komentarjev. Leave new

 • Sabina Barlič
  15. junija 2023 08:05

  Mene ta brana beseda izjemno nagovarja!
  P.S. V videu ni slovenskih podnapisov.

 • 2x pritečejo solze. Menim,da zaradi milosti/ljubezni,s katero nas Gospod kliče,ne na silo,odločitev je svobodna. Svet besede ni spoznal in sprejel,torej milost spoznanja za tiste,ki jo. Blagoslova!

 • Luč, ki razsvetljuje…
  Video res nima slovenskih podnapisov

 • Ob branju čutim kako se srce polni z ljubeznijo in se odpira. Resnica se sidra v srce.

 • Resnična luč, ki razsvetljuje vsakega človeka, je prihajala na svet… Jezus je prišel na svet prav za vsakega izmed nas….

 • Jezus, razsvetli temo današnjega sveta – ti to zmoreš!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed

Pretekli odlomki

Podpri Poletje z Besedo