Vi ste moji prijatelji, 12. dan

( Jn 4,43-54 )
Jezus ozdravi uradnikovega sina
43 Po teh dveh dneh je šel od tam v Galilejo. 44 Jezus je sicer sam izpričal, da prerok ne uživa časti v svojem domačem kraju, 45 toda ko je prišel v Galilejo, so ga Galilejci sprejeli, ker so videli vse, kar je storil v Jeruzalemu ob prazniku; tudi sami so namreč šli na praznik.
46 Prišel je torej spet v galilejsko Kano, kjer je bil naredil vino iz vode. In v Kafarnáumu je bil neki kraljevi uradnik, ki je imel bolnega sina. 47 Ko je slišal, da je prišel Jezus iz Judeje v Galilejo, se je odpravil k njemu in ga prosil, naj pride in mu ozdravi sina, ki že umira. 48 Jezus mu je tedaj dejal: »Če ne vidite znamenj in čudežev, ne verujete.« 49 Uradnik pa mu je rekel: »Gospod, stopi dol, preden moj otrok umre.« 50 Jezus mu je dejal: »Pojdi, tvoj sin živi.« Mož je verjel besedi, ki mu jo je rekel Jezus, in je odšel. 51 Že med potjo pa so mu prišli naproti njegovi služabniki in mu sporočili: »Tvoj sin živi.« 52 Poizvedel je od njih, ob kateri uri se mu je stanje izboljšalo. Rekli so mu: »Včeraj ob sedmih ga je vročica pustila.« 53 Oče je spoznal, da se je to zgodilo tisto uro, ko mu je Jezus rekel: »Tvoj sin živi.« In začel je verovati sam in vsi njegovi domači. 54 To pa je bilo že drugo znamenje, ki ga je storil Jezus, odkar je iz Judeje prišel v Galilejo.
Video ima tudi slovenske podnapise!

Kako te Beseda nagovarja?

4 Komentarji. Leave new

  • “Če ne vidite znamenj in čudežev, ne verujete.”
    Gospod, okrepi nam vero in hvaležnost za vse čudeže, ki smo jih bili deležni.

  • Vedno občudujem vero mož, ki prosijo za svoje otroke. Bom danes molila za vse očete, da bi z zgledom krepili vero svojih otrok.

  • Mož je verjel besedi, ki mu jo je rekel Jezus. Prosim te Jezus, naj ne dvomim vate, naj ti zaupam z vsem srcem.

  • Tolikokrat nam je odveč prositi, tudi samega Boga. A on zatrjuje: prosite in se vam bo dalo. Zatorej bom ”fehtala” in se ne naveličala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed

Pretekli odlomki

Podpri Poletje z Besedo