NA POTI Z LUKOM

Prejeli boste moč, ko bo Sveti Duh prišel nad vas, in boste moje priče v Jeruzalemu in po vsej Judeji in Samariji ter do skrajnih mej sveta. (Apd 1,8)

NA POT Z DOBRIM VODNIKOM

Štirje evangelisti poročajo o Jezusu in njegovem zemeljskem življenju. Edino Luka pa v Apostolskih delih svojo pripoved nadaljuje in opisuje, kako je Vstali Gospod po svojem Duhu deloval v skupnosti učencev.

To poletje te vabimo, da skupaj prisluhnemo Lukovi pripovedi – od prvega poglavja evangelija do zadnjega poglavja Apostolskih del. Skupaj bomo spoznavali, kdo Jezus je, in kako je razodeval svojega Očeta. Z učenci bomo pričakovali dar Svetega Duha in odkrivali, kako se je evangelij v moči tega Duha širil po vsem svetu.

KAJ TE ČAKA?

Vsem prijavljenim na pot z Lukom bomo vsak dan od 15. junija do 31. avgusta po e-pošti poslali odlomek (v pisni in avdio obliki). Za boljše razumevanje si boste ob odlomkih lahko ogledali tudi animirane videe Projekta Sveto pismo (The Bible Project), s slovenskimi podnapisi. Svoje misli in vtise pa boste lahko podelili tudi z drugimi udeleženci akcije.

PRIJAVI SE!